Interim management

 

Interim-management is bij Kwattaas nooit alleen maar vervanging. Als we ergens tijdelijk instappen, kijken we altijd wat er beter kan. Invallen met een missie, noemen we dat.

waarom zou je?

Wanneer iemand in je MT plotseling vertrekt, heb je niet meteen de beste vervanger gevonden. Soms is dat een blessing in disguise. Want als je heel eerlijk bent, is dit ook een uitgelezen kans om wat zaken te verbeteren. Dan is het zinvol om een interim-manager van Kwattaas in te schakelen. Die heeft de ervaring en vaardigheden in huis om snel te doorzien wat de situatie is, zaken aan te passen en het stokje netjes over te dragen aan een nieuwe vaste manager.

Wat we bieden

Wanneer we een aanvraag krijgen voor interim-management, vragen we graag door. Wat is de reden dat de zittende manager is vertrokken, is er sprake van conflicten of achterstallig onderhoud? Of wil het bedrijf een andere koers inslaan?

 

Onze aanpak is ook hier een combinatie van Analyse, Commitment en Executie. We bekijken wat de situatie is en hoe die beter kan. We betrekken de medewerkers daarbij en maken samen een plan om de verbeteringen door te voeren. De uitvoering daarvan begeleiden we ook, vanuit onze rol als interim-manager.

Resultaten

Een interim-management opdracht heeft vaak een duidelijke afgebakende tijd. Binnen die tijd brengen we zaken op orde, stroomlijnen we de organisatie en dragen we het stokje over aan de nieuwe vaste manager. Desgewenst zijn we ook betrokken bij de selectie daarvan.

Is er in jouw organisatie een manager die vertrekt? En heb je tijdelijke vervanging nodig met de skills om de organisatie een stap verder te brengen?