Energie & Duurzaamheid

 

We staan voor een enorme opgave om de aarde leefbaar te houden. Dat leidt tot nieuwe duurzaamheidswetgeving, verschuivingen in de markt en interessante innovaties. Dit brengt binnen bedrijven veel veranderingen met zich mee. Zowel in de energiesector als in de industrie, bouw en andere sectoren is dat te merken.

Uitdagingen in Energie & Duurzaamheid

De energietransitie is een uitdaging voor ons allemaal, maar in de eerste plaats voor energiemaatschappijen. Ze krijgen te maken met consumenten die niet meer alleen energie afnemen maar ook opwekken, wat een grote impact heeft op de energie-infrastructuur. Ze investeren in duurzame energiebronnen en de bijbehorende netwerken. Dat alles in een omgeving die snel verandert; continu bijstellen is nodig.

 Andere bedrijven houden zich op andere manieren met deze onderwerpen bezig, bijvoorbeeld door met ketenpartners aan een duurzamer aanbod te werken. Of omdat ze moeten voldoen aan strengere wetgeving en meer inzicht in hun keten nodig hebben.

Oplossingen

Om de energietransitie of andere duurzame ambities vorm te geven moet er veel gebeuren, op verschillende vlakken. Dat lukt alleen als je het onderwerp opknipt in behapbare onderdelen. Bovendien moet de basis op orde zijn. Als je bijvoorbeeld heel veel laadpalen wilt plaatsen, moeten de processen daarvoor efficiënt en schaalbaar zijn. Kwattaas helpt partijen met analyses, projectmanagement en programmamanagement.

Programma management

Een heleboel A’s en B’s helpen beheersen.

 

Projectmanagement

Van A naar B met een duidelijk plan.

 

Voorbeelden

Enkele recente voorbeelde van ons werk in energie & duurzaamheid:

Opdrachtgevers van Kwattaas

Protifarm
Eneco
Peel Pioneers

Wil jij ons ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?