Consultancy

 

Je merkt dat zaken niet goed lopen, maar weet niet precies wat de oorzaak van het probleem is. Kwattaas levert een heldere analyse zodat je weet wat je te doen staat.

waarom zou je?

Je weet dat er iets niet lekker zit. Faalkosten lopen op, marges dalen of er zijn zoveel brandjes te blussen dat je niet meer toe komt aan verbeteringen. Misschien zijn medewerkers ontevreden of klagen je klanten vaker. Of je ziet aan de keiharde cijfers dat de resultaten dalen. Je weet wel wat het probleem is, maar niet waar de oorzaak zit. Dan helpen wij je graag met de analyse en een helder advies.

Wat we bieden

Afhankelijk van jouw situatie kunnen we dit op verschillende manieren aanpakken. Daar hebben we bijvoorbeeld analyse-instrumenten voor zoals een ABC-kostenanalyse, een assortimentsanalyse of een Value Stream Map. In alle gevallen zullen we een combinatie maken van een kwantitatieve analyse en gesprekken op de vloer. Want vaak is dat de belangrijkste sleutel tot het vinden van de echte oorzaak én de oplossingen.

 

Resultaten

Een analyse door Kwattaas maakt objectief en onafhankelijk duidelijk waar de oorzaak zit van een probleem waar je mee te maken hebt en hoe je het op kunt lossen. Afhankelijk van jouw wensen kunnen we dat advies vervolgens ook uitvoeren.

Zo’n analyse is overigens ook heel zinvol als je geen probleem hebt, maar wel kansen ziet: om een extra markt te bedienen of een nieuwe manier van werken te introduceren. In dat geval kunnen we bijvoorbeeld de business case maken en het implementatieplan.

Heb je zelf een vraagstuk waar je mee aan de slag wilt? Of wil je meer weten over onze aanpak?