Onze naam

Waar komt toch de naam Kwattaas vandaan?

 

De kwatta, ook wel zwarte slingeraap of bosduivel genoemd, is de grootste aap van Suriname en komt voor in bossen die maar weinig verstoord zijn door mensen.

Hij heeft lange, slanke ledematen en een sterke grijpstaart. Bij het lopen door het kronendak gebruikt hij alle vier zijn poten. Waar bomen ver uit elkaar staan, slingert de kwatta van boom tot boom, met sprongen tot wel acht of negen meter. Ook een val van zes tot tien meter is geen probleem. Het dier leeft in losse, sociale groepen, waarbij de grootte afhankelijk is van de levensomstandigheden ter plaatse.

Toen wij in 2013 startten, zochten we naar een naam die anders is dan andere. Waarin tot uitdrukking komt dat we een beetje eigenwijs zijn, zeer flexibel en dat we nooit lang op dezelfde plek zijn. Dat we ons een omgeving snel eigen maken en niet bang zijn om los te laten.

We brengen energie, maken samen met onze klanten grote sprongen en zijn behoorlijk sociaal, al zeggen we het zelf. Wie er met de kwatta op de proppen kwam, weten we niet meer, maar we vonden het meteen bij ons passen. En heel eerlijk, het klinkt ook gewoon lekker, toch?

Wil jij ons ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?