Operational Due Diligence

 

Als investeringsmaatschappij of als bedrijf wil je een ander bedrijf overnemen. Weet je voldoende over dit bedrijf? Zijn er geen verborgen gebreken? En hoe ga je het zo snel mogelijk winstgevend maken? Dat tonen we aan met een Operational Due Diligence.

waarom zou je?

Je bent als investeerder in gesprek met een bedrijf waar je een gezonde potentie in ziet. Een due diligence op tax, legal en finance loopt, maar ken je het bedrijf dan echt? Kan het de ambities die op papier staan, ook waarmaken? Met een ODD van Kwattaas weet je dat binnen enkele weken en heb je een plan om met de directie een vliegende start te maken.

Wat we bieden

Een Operational Due Diligence (ODD) kijkt achter de cijfers. We onderzoeken hoe het staat met de operationele condities die nodig zijn om de ambities van het bedrijf waar te maken. Hoe goed zijn de productiefaciliteiten en de ICT-infrastructuur, hoe efficiënt zijn de interne processen, is het management geschikt voor groei? Waar dat niet op het juiste niveau is: welke maatregelen zijn nodig? En kun je dat inbrengen in de onderhandelingen?

 

Het onderzoek is complementair aan de commerciele, tax, legal & finance DD werkstromen.

Methode

met alle niveaus en weten waar we op moeten letten. We stellen objectief vast of het bedrijf de potentie heeft waar je naar op zoek bent. Binnen enkele weken ligt er een volledig rapport, gebaseerd op zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek.

Naast de analyse bevat het rapport een actieplan met verbeteringen die direct na de koop kunnen starten om het bedrijf snel te laten renderen. De uitvoering hiervan begeleiden wij ook waardoor continuïteit in de uitvoering geborgd is, weinig kostbare tijd verloren gaat en relaties versterkt worden.

Resultaten

De investering betaalt zich ruimschoots terug in:

  • In-depth kennis waarmee je meer invloed krijgt op de transactievoorwaarden
  • Zekerheid over de operationele potentie van het bedrijf
  • Eerder rendement doordat je op T+1 kunt gaan bouwen
  • Een positieve bijdrage aan de relatie, gebaseerd op begrip, inzicht en gezamenlijke vooruitgang

Wil jij weten wat er onder de motorkap zit van jouw investering? Neem dan contact op met Rutger Stolting voor informatie en referenties.

 

Wil jij weten wat er onder de motorkap zit van jouw investering?