Food & Agro

 

De sector food en agro gaat over het produceren en distribueren van voedsel op een veilige, duurzame en efficiënte manier. Daar zijn veel partijen bij betrokken: boeren en kwekers, voedingsmiddelenfabrikanten, groothandels, fysieke winkels en online retailers, en alle ketenpartners daar omheen, zoals machinebouwers, certificeringsorganisaties en researchinstituten.

Uitdagingen in food & agro

In de voedingsmiddelenindustrie komen verschillende uitdagingen samen. De toevoer van grondstoffen is dynamisch, oogsten kunnen mislukken, voedselveiligheid heeft continu de hoogste prioriteit. Marges zijn dun, prijzen staan altijd onder druk. Productieprocessen zijn vaak hoogvolumineus en efficiëntie is van het hoogste belang. Tracking en tracing worden steeds belangrijker, of het nu gaat om leverzekerheid, voedselveiligheid of duurzaamheid. De certificeringseisen zijn hoog en de hele keten moet feilloos op elkaar zijn ingespeeld om aan de verwachtingen van de consument te voldoen.

Oplossingen

Dan is het niet gek dat je af en toe wat hulp kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bij het stroomlijnen van productieprocessen, het inrichten van een nieuwe fabriek, het verbeteren van marges en resultaten of een totaaltraject om een bedrijf toekomstbestendig te maken. Kwattaas heeft ervaring met zulke projecten en kan ook complexe programma’s begeleiden.

Programma management

Een heleboel A’s en B’s helpen beheersen.

 

Projectmanagement

Van A naar B met een duidelijk plan.

 

Voorbeelden

Enkele recente voorbeelde van ons werk in de voedingsmiddelenindustrie:

Opdrachtgevers van Kwattaas

Farm frites
Farmtrace
Protifarm
Friesland Campina

Wil jij ons ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?