“Out there” leer je elkaar en jezelf kennen

Bij Kwattaas houden we wel van een beetje zelfreflectie. Daarom gaan we elk jaar met het hele team eropuit. “Out there”, waar de natuur ruw is, de condities uitdagend en de sfeer open. Zo leren we elkaar op een andere manier kennen, worden we een hechter team en maken we herinneringen die ons binden. Van sneeuwwandelen in Noorwegen tot oesters rapen op Vlieland; het is altijd een hoogtepunt in het jaar.

Door Willem van Wijngaarden (Partner Kwattaas)

 

We werken het hele jaar hard voor onze klanten en aan Kwattaas, maar weten ook dat je op je best bent als je goed in je vel zit en elkaar goed kent. Daarom zijn houden we bijvoorbeeld elke maand een week “‘Oon-site”’ op ons kantoor in Amersfoort, waar we samen lunchen en ruimte nemen om ervaringen uit te wisselen, elkaar advies te vragen en te sparren.

Maar dat vinden we niet genoeg.

 

Buiten slapen en wandelen in de sneeuw

Elk jaar organiseert een van ons het jaarlijkse evenement “‘Oout there”’. Dat begon met een heisessie in Italië in 2019 en kreeg vleugels in Noorwegen begin 2020. Toen gingen we onder begeleiding van Peter Melis ‘Back to the wild’. We sliepen buiten in de vrieskou, liepen een lange tocht op ski’s door de sneeuw en bakten ons eigen brood. Onder zulke omstandigheden, weg van alles, leer je elkaar behoorlijk goed kennen. Er komen andere gesprekken op gang, we richten de blik op elkaar en op de wijde omgeving. Je komt jezelf tegen, blijkt dingen te kunnen die je niet verwacht had en voelt daarbij de steun van je collega’s. Deze ervaring werkt het hele jaar door en maakt ons tot een beter team.

 

  Daarom doen we dit nu elk jaar.

  Elke “Out tThere” is totaal anders, maar drie elementen zitten er altijd in: natuur, reflectie en een culinaire uitdaging. We kiezen een locatie waar de natuur de dienst uitmaakt, liefst een geïsoleerde omgeving waar we op elkaar zijn aangewezen, weg van de dagelijkse hectiek. Tijdens de trip bouwen we altijd een fysieke uitdaging in en momenten van reflectie, bijvoorbeeld met yoga of een stiltewandeling. Tot slot zorgen we voor oefeningen over bijvoorbeeld teamdynamiek. Goede gesprekken komen daar vanzelf uit voort, liefst bij een kampvuur.

   

  Van een Griekse grot tot Vlielandse oesters

  In 2021 ging de trip naar Griekenland en daalden we af in door een ‘heftige grotkloof’, zoals we die nog steeds noemen. De geplande drie uur voor dat uitje werden en zeven en we hadden veel stof tot napraten. Het is een van de gezamenlijke herinneringen die ons als groep nog heel lang zullen bijblijven en een band voor het leven scheppen. Als tegenhanger deden we yoga en spraken we over wat ontspanning voor ieder van ons betekent.

  In 2022 bleven we in Nederland en streken we neer op Vlieland. Daar raapten we oesters, kookten we samen en spraken we over onze teamdynamiek. Net als veel andere keren kregen we het programma niet af, zo veel hadden we gepland. De meeste Out There’s krijgen daarom een vervolg in de rest van het jaar.

  De diepte in

  Het verbaast mij altijd hoe snel we de diepte in gaan en hoe veel je in die vier dagen over elkaar en jezelf leert. Dat leidt tot meer onderling vertrouwen, teamgevoel en veel begrip voor elkaars zienswijzen, ook als die wat verder uit elkaar liggen. Dat is belangrijk omdat we vaak zeer nauw samenwerken aan pittige opdrachten.

   

  Collega’s zijn altijd heel enthousiast over onze jaarlijkse uitjes. Die passen bij waar we als Kwattaas het hele jaar voor staan: collegialiteit, elkaar helpen, open zijn, samen lol maken én hard werken. We gaan altijd met respect met elkaar om en kunnen elkaar 100% vertrouwen. Dat maakt ons als team supereffectief en het geeft extra plezier in ons werk.

   

  Dit jaar is Out There gepland in september, maar wat we gaan doen is nog een verrassing. De organisatie is elk jaar in hangen van een ander stel collega’s, die de spanning er graag inhouden. Wat het ook wordt, het is zeker dat we een aantal dagen tegemoet gaan met leuke, spannende en verhelderende activiteiten en dat we elkaar nog beter leren kennen. We kijken er nu al naar uit!

   

  Als op deze manier met elkaar omgaan je aanspreekt en je ook graag meer uit jezelf en je collega’s haalt? En als je daarbij denkt “Daar wil ik ook werken!”? Kijk dan vooral op onze vacature!!

  Willem van Wijngaarden

  Willem van Wijngaarden

  Partner Kwattaas

  Wil jij ons ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?