Willem van Wijngaarden

 +31(0) 611915350

LinkedIn

Willem brengt energie en oplossingen. Hij heeft een analytische geest en is boven alles een verbinder, die mensen samenbrengt, draagvlak creëert en samenwerking stimuleert. Elke situatie beschouwt hij als een systeem, waarin hij snel verbanden ziet en overzicht schept. Op zijn best is hij in complexe situaties waarin veel zaken tegelijk spelen, zoals bij een fusie, drastische organisatiewijzigingen of sterke groei. Hij schept duidelijkheid, teamgevoel en biedt perspectief.

‘Je zult mij niet lang achter een bureau zien zitten als ik bij een opdracht begin; om de situatie goed te doorzien, wil ik al snel rondkijken en met mensen in gesprek. Ik let daarbij sterk op de onderlinge verhoudingen; hoe lopen de formele én de informele processen. Het geeft me veel voldoening om mensen mee te krijgen, doordat ze zich gezien en gehoord voelen. Dat is de beste basis om de gegeven doelen te bereiken. Want daar gaat het om: na een gedegen analyse moet je zo snel mogelijk vooruit, naar oplossingen toe. Als je mij een doel geeft, zorg ik dat we dat bereiken.’

Willem wordt als trekker van de tak verbetermanagement het meest ingezet als interimmanager. Daarnaast is hij binnen en buiten Kwattaas een uitstekende sparringpartner en business coach en is hij vaak onderdeel van operational due diligence trajecten. Enkele voorbeelden van projecten zijn Nomad, FTNON en Farm Frites.

Wil jij Willem ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?