Sjoerd Schaafsma

Sjoerd houdt van efficiëntie en haat verspilling. Vandaar dat hij trappelt om bedrijven te helpen hun processen te verbeteren en meer te doen met minder middelen. Zijn achtergrond in vastgoed geeft hem daarbij een solide achtergrond, maar ook in andere sectoren voelt hij zich prima thuis. Logisch nadenken, daar begint alles mee. Of het nu gaat om het verbeteren van de supply chain, productieprocessen of de opleiding van medewerkers – om maar wat voorbeelden te noemen.

Elke verbetering begint bij vragen stellen en dat doet Sjoerd graag. Hij is nieuwsgierig en voelt zich in elke setting thuis. Dat kan een strategische pitch zijn bij de directie of het samen met operationele medewerkers een plan bedenken. Juist de verschillende perspectieven in een bedrijf op één lijn krijgen, is de uitdaging die hij graag aangaat. En natuurlijk de oplossing implementeren. Want je kunt wel wéten hoe het beter moet, maar dan moet je het nog wel doen samen. Zijn ervaring met stakeholdermanagement helpt hem daarbij.

‘Leven is leren en je kunt van iedereen leren. Altijd. De taak van een consultant is niet om zijn mening te geven, maar om de beste oplossing uit de organisatie naar boven te halen. Daarbij geloof ik dat het altijd beter, efficiënter of slimmer kan. Ik houd ervan om dat uit te zoeken. Niets geeft meer voldoening dan te ontdekken hoe iets beter kan, daar samen aan te werken en het waar te zien worden.’

Sjoerd deed een master in Real Estate Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte bij twee grote vastgoedpartijen. Daar ontdekte hij dat hij deze sector hem niet voldoende kon boeien en dat daar ook te weinig mogelijkheden waren voor ontwikkeling. Het bracht hem op het pad van projectmanagement en consultancy, waar hij zich graag inzet voor de optimalisatie van middelgrote bedrijven met een sterke operationele component.

Wil jij Sjoerd ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?