Rutger Stolting

 +31(0) 6 522 133 69

LinkedIn

Kennis maken?

Rutger heeft overzicht over alle bedrijfsdisciplines, ziet de samenhang en weet wat er nodig is om succes te bereiken. Analytisch en financieel inzicht vormt daarbij een belangrijke basis. Wanneer een bedrijf niet optimaal functioneert, komt dat vaak doordat taken te veel zijn opgedeeld. Het grotere doel verdwijnt dan uit zicht en het verantwoordelijkheidsgevoel ontbreekt. Rutger brengt een holistische, afdelingsoverschrijdende visie in en helpt bedrijven om weer als een geheel te focussen om waar het echt om gaat: klanttevredenheid, efficiency en innovatie. Regels, gewoontes en hiërarchische verhoudingen stelt hij graag ter discussie. Zijn belangrijkste doel: zorgen dat het bedrijf en de mensen die er werken de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

‘Wat ik doe moet impact hebben, anders ga ik net zo lief naar huis. Mijn belangrijkste rol daarin: zorgen dat anderen hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Mensen leveren de beste prestaties als ze vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen. Het leiden van een bedrijf betekent elke dag weer samen kijken waar het beter kan, beschikbaar zijn en knopen doorhakken als het nodig is. Ik voel me meer een collega-ondernemer dan een consultant. Advies geven kan iedereen, maar doordat ik mijn eigen bedrijf geleid heb, weet ik hoe lastig het kan zijn om alle belangen en prioriteiten goed te balanceren.’

Rutger is een ervaren ondernemer, die onder andere de startup Kitchen on a Mission uitbouwde tot een toonaangevend bedrijf met +25 miljoen euro omzet. Sinds 2019 is hij partner bij Kwattaas. Hij houdt zich vooral bezig met projecten die moeten leiden tot serieuze performanceverbeteringen, vaak bij bedrijven die in zwaar weer verkeren. Het versterken van leiderschap is daarbij een belangrijk onderwerp. Daarnaast ondersteunt hij investeerders met een Operational Due Diligence, waarmee hij onderzoekt of en hoe het bedrijf dat ze op het oog hebben, de rendementsdoelstellingen kan waarmaken. Hij is gecertificeerd facilitator in LEGO® Serious Play®, dat hij graag inzet bij complexe situaties waar het nodig is om samenwerking te verbeteren.

Wil jij Rutger ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?