Laura Mittelmeijer

Laura is een bruggenbouwer. Al jong was ze geïnteresseerd in techniek, maar ze wist ook dat ze juist interdisciplinair bezig wilde zijn. Met een achtergrond in techniek en bedrijfskunde begrijpt ze de processen en spreekt ze de taal van verschillende afdelingen, van R&D tot sales en van productie tot service. Dat is een belangrijke basis om samen verbeteringen door te voeren. Ze koppelt daarbij een strategische visie moeiteloos aan een pragmatische uitvoering.

‘Je moet jezelf altijd de vraag stellen: kan dit simpeler? Mensen denken snel te moeilijk en willen vaak dat iets perfect is voordat je ermee start. Maar hoe groter je iets maakt, hoe lastiger het is om het te implementeren. Je kunt beter gewoon beginnen met iets kleins. Dat voegt al veel waarde toe, geeft energie, en daar kun je op doorbouwen.’

Haar bachelorstudie gaf Laura een brede technische basis en een gedegen kennis van bedrijfskunde. Hierna deed ze nog twee masters: Energy Science (Universiteit Utrecht) en Management of Innovation (Rotterdam School of Management). Als improvement engineer bij een fabrikant van laadpunten voor elektrische auto’s leidde ze vele verbeterprojecten. Van het opzetten van een trainingsprogramma tot het implementeren van nieuwe serviceprocessen. Met de skills om de behoeften van verschillende stakeholders te begrijpen en de vertaalslag te maken naar concrete plannen helpt ze organisaties verder.

Wil jij Laura ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?