Joline de Brauw

 +31(0) 611326875

LinkedIn

Hectische situaties met veel problemen hebben een sterke aantrekkingskracht op Joline de Brauw, omdat ze weet hoe ze die op kan lossen. Daarvoor doet ze vooral een beroep op haar messcherpe inzicht in cijfers, haar nuchtere technische achtergrond en het talent om alles bespreekbaar te maken, op alle niveaus. Directie, MT, operators – ze zijn allemaal onderdeel van de oplossing. Met kleine teams pakt ze eerst de meest acute problemen aan, waardoor commitment ontstaat en de rust om te werken aan structurele oplossingen.

‘Vaak kom ik in organisaties terecht waar mensen keihard werken en de hele dag bezig zijn om branden te blussen, terwijl het allemaal toch niet lukt. Problemen keren steeds terug en niemand heeft meer overzicht. Dan gaan we samen op zoek naar de echte oorzaken en echte oplossingen. Daarbij ben ik niet bang om lastige of gevoelige problemen op tafel te leggen en bespreekbaar te maken. Dat leidt vaak tot veel opluchting en soms tot rigoureuze keuzes. In alle gevallen wordt de situatie er beter van, of het nu gaat om een teamproces, financiële keuzes of een directeur die weer grip krijgt op de zaak.’

Joline had al tien jaar ervaring in de maakindustrie toen ze Kwattaas startte. Binnen Kwattaas is ze een echte allrounder. Ze leidt trajecten in zowel consulting, business coaching als management, bijvoorbeeld bij Crown of Holland en bij deze heavy duty producent. Joline ontwikkelde bovendien een aantal effectieve methodes zoals de Operational Due Diligence (ODD), wat inmiddels een business tak is geworden. En kleinere werkvormen op het intermenselijke vlak bijvoorbeeld voor het maken van een actieplan waar mensen achter staan en moddergooisessies om de lucht te klaren. Momenteel is ze de trekker van de nieuwe tak business coaching.

Wil jij Joline ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?