Jasper de Vries

Jasper stapt makkelijk een bedrijf in, wordt onderdeel van het team (op alle niveaus) en krijgt zo snel inzicht in het probleem. Het echte probleem dan, want hij weet dat er vaak meer schuilt onder de oppervlakte. In zijn opdrachten heeft hij een voorliefde voor techniek, waarmee hij veel affiniteit en ervaring heeft. Jasper is geen consultant die in een hokje naar spreadsheets kijkt, al staaft hij zijn bevindingen wel graag met data. Alleen dan kun je hypotheses bevestigen of ontkrachten. En signaleren welke acties het grootste effect zullen hebben. Samen met de mensen in het bedrijf gaat hij aan de slag om de verbeteringen te realiseren. In veel gevallen laat hij een methodiek achter waar het bedrijf zelf mee verder kan.

‘Vaak denken bedrijven dat ze al een goed plan hebben, maar komen ze er toch niet uit. Dan blijkt meestal dat de hypothese niet klopt, of dat de oorzaak van een probleem ergens anders ligt dan ze denken. Daarom kijk ik altijd naar de stromen binnen de fabriek en tussen partners in de keten. Waar loopt het vast, waar zitten bottlenecks? Daar kom je achter met een combinatie van gesprekken én data. De oplossingen vertaal ik in toegankelijke projecten die ik ook begeleid. Door mensen in alle fasen te betrekken, is er vertrouwen dat je samen iets gaat verbeteren en dan lukt het ook. Dat geeft veel voldoening.’

Jasper studeerde af in Technische Bedrijfskunde en heeft een Master Business Administration Strategie en Organisatie aan de VU Amsterdam. Voor internationale verpakkingsproducent Ardagh Group leidde hij verschillende verbeterprojecten en werkte hij als lijnmanager. Bij Kwattaas duikt hij verder de diepte van de operatie en supply-chain in, gericht toewerkend naar resultaat binnen inkoop, Operations, CAPEX projecten en R&D. Voor Corona heeft Jasper in Thailand gewerkt voor BMT, een wereldwijde speler in afvalverwerking van kwikhoudend- en normafval voor de olie en gas industrie. Daarnaast is hij vaak betrokken bij Operational Due Diligence analyses voor investeerders die het operationele potentieel van een voorgenomen investering willen toetsen.

Wil jij Jasper ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?