Rutger Stolting

Rutger Stolting

Rutger@kwattaas.nl
+31(0)6 5221 3369
 

Rutger heeft overzicht over alle bedrijfsdisciplines, ziet de samenhang en weet wat er nodig is om succes te bereiken. Analytisch en financieel inzicht vormt daarbij een belangrijke basis. Hij deed veel ervaring op in de foodindustrie en houdt van de maakindustrie. Werk moet leuk zijn voor iedereen. Dat betekent samen hard werken, prestaties leveren en avonturen beleven. Regels, gewoontes en hiërarchische verhoudingen stelt hij graag ter discussie. Dat heeft een doel: zorgen dat het bedrijf en de mensen die er werken de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

‘Wat ik doe moet impact hebben, anders ga ik net zo lief naar huis. Mijn belangrijkste rol daarin: zorgen dat anderen hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Mensen leveren de beste prestaties als ze vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen. Het leiden van een bedrijf betekent elke dag weer samen kijken waar het beter kan, beschikbaar zijn en knopen doorhakken als het nodig is. Ik voel me meer een collega-ondernemer dan een consultant. Advies geven kan iedereen, maar doordat ik mijn eigen bedrijf geleid heb, heb ik ervaren hoe lastig het kan zijn om alle belangen en prioriteiten goed te balanceren.’

Rutger studeerde Bedrijfskunde en werkte een aantal jaren als consultant. In 2012 kreeg hij de kans om de start-up Kitchen on a Mission groot te maken en met succes. De delicatessenproducent groeide in een paar jaar tijd van een handjevol medewerkers naar een toonaangevend bedrijf met meer dan 25 miljoen euro omzet. Hij was betrokken bij de start van Kwattaas, maar door het scale-up avontuur duurde het tot 2019 voordat hij zelf partner werd in het bedrijf.