Leander van Bijnen

Leander van Bijnen

leander.vanbijnen@kwattaas.nl

+31(0)6 1976 1527

 

Leander houdt zich graag bezig met de menselijke kant. Hij wordt blij als hij mensen kan helpen het beste in zichzelf naar boven te halen. Wanneer ze nieuwe vaardigheden opbouwen en met meer vertrouwen hun werk kunnen uitvoeren, wanneer ze zich krachtiger voelen in hun rol. Zeker in groeiende en veranderende organisaties is dat van groot belang. Wanneer je een nieuwe werkwijze, rol of verantwoordelijkheden krijgt, moet je dat leren. Daar helpt Leander graag bij.

‘Om echt iets te veranderen, moet je mensen situaties laten ervaren. Met een simulatie, training of rollenspel kun je mensen een ander perspectief laten zien. Dan hoor ik terug: ik heb hier een andere kijk op gekregen, begrijp beter wat er in zulke situaties nodig is en kan dat nu beter managen. En over managen gesproken: dat is dus niet iemand anders vertellen hoe die zijn werk moet doen. Managen gaat vooral om het succesvol maken van anderen en vragen: wat heb jou nou echt nodig om je werk te doen? Vooral als er emoties in het spel zijn die niet besproken worden, kan dat een uitdaging zijn. De eerste stap is altijd dat je ruimte geeft aan die emoties – pas dan kun je echt verder komen.’

Leander deed aan de VU een bachelor HRM en een master Beleid, Communicatie en Organisatie. Tijdens zijn studie werkte hij lange tijd als teamleider bij Albert Heijn, waar zijn liefde voor de mens opbloeide, door dagelijks met een zeer divers team aan het werk te zijn. Als consultant werkte hij voor grote klanten zoals ASML, KPMG en de Rabobank. Bij Kwattaas wil hij graag meer verschil maken: niet alleen adviseren, maar ook mensen, teams en organisaties in de praktijk begeleiden bij groei en verandering.