Joep Verschueren

Joep Verschueren

joep.verschueren@kwattaas.nl

+31(0)6 1350 8194

 

Hij heeft een brede achtergrond in supply chain management en een flinke drive om steeds te onderzoeken hoe dingen beter kunnen. Daarmee is Joep een drijvende kracht in de ontwikkeling van bedrijven. Als ervaren supply chain professional kijkt hij met een nuchtere blik naar cijfers en vult die aan met de inzichten van de experts in de organisatie. Altijd uitgaande van het vraagstuk: wat is er nog niet optimaal, waar ligt de bron van dat probleem en hoe kunnen we het oplossen? Bij het realiseren daarvan heeft hij veel oog voor stakeholdermanagement.

‘Mensen op de vloer weten meestal heel goed wat er verbeterd kan worden. Medewerkers bevragen is daarom altijd belangrijk. In veel gevallen blijken processen in praktijk niet te lopen zoals we in theorie denken dat ze lopen. De oplossing is vaak helemaal niet zo ingewikkeld, als je maar helder hebt wat het probleem is. Bovendien moet je niet alles tegelijk willen aanpakken. Focus je op de projecten waar de meeste winst te boeken is en pak die stap voor stap aan. Dat helpt ook om mensen mee te krijgen in de veranderingen; niets is zo aanstekelijk als het zien van verbetering.’

In zijn studie Technische Bedrijfskunde deed Joep brede kennis op over alle verschillende bedrijfsonderdelen en -processen. De belangrijkste les: kijk altijd over de grenzen van afdelingen heen, zodat je weet welke impact wijzigingen hebben op het geheel. Bij Cordstrap stond hij met zijn voeten in de praktijk als planner, en groeide snel door naar projectleider, supply chain analyst en downstream supply chain leader. In de VS reorganiseerde hij voor het bedrijf de voorraad- en beleveringsstructuur. Als consultant zet hij zijn brede kennis en ervaring graag in voor andere bedrijven.