Jasper de Vries

Jasper de Vries

Jasper.deVries@kwattaas.nl
+31(0)6 8287 6609
 

Jasper stapt makkelijk een bedrijf in, wordt onderdeel van het team (op alle niveaus) en krijgt zo snel inzicht in het probleem. Het echte probleem dan, want hij weet dat er vaak meer schuilt onder de oppervlakte. In zijn opdrachten heeft hij een voorliefde voor techniek, waarmee hij veel affiniteit en ervaring heeft. Jasper is geen consultant die in een hokje naar spreadsheets kijkt, al staaft hij zijn bevindingen wel graag met data. Alleen dan kun je hypotheses bevestigen of ontkrachten. En signaleren welke acties het grootste effect zullen hebben. Samen met de mensen in het bedrijf gaat hij aan de slag om de verbeteringen te realiseren. In veel gevallen laat hij een methodiek achter waar het bedrijf zelf mee verder kan.

‘Vaak denken bedrijven dat ze al een goed plan hebben, maar komen ze er toch niet uit. Dan blijkt meestal dat de hypothese niet klopt, of dat de oorzaak van een probleem ergens anders ligt dan ze denken. Daarom kijk ik altijd naar de stromen binnen de fabriek en tussen partners in de keten. Waar loopt het vast, waar zitten bottlenecks? Daar kom je achter met een combinatie van gesprekken én data. De oplossingen vertaal ik in toegankelijke projecten die ik ook begeleid. Door mensen in alle fasen te betrekken, is er vertrouwen dat je samen iets gaat verbeteren en dan lukt het ook. Dat geeft veel voldoening.’

Jasper heeft een bachelor in Technische Bedrijfskunde en een master in business administration (Strategie en Organisatie). Na een aantal jaren ervaring in een productiebedrijf, startte hij in 2017 bij Kwattaas. Voorbeelden van projecten die hij leidde zijn de stroomlijning van het inkoopproces bij nSecure, het verbeteren van de winstgevendheid van een industriële wasserij, de ontwikkeling van een high performance industriële oven en optimalisatie van de supply chain van een levensmiddelenbedrijf. Hij zat bijna een jaar op locatie bij een grote klant in Thailand. Daarnaast is hij vaak betrokken bij Operational Due Diligence analyses voor investeerders die het operationele potentieel van een voorgenomen investering willen toetsen.