Amanda de Wit

Amanda de Wit

Amanda.deWit@kwattaas.nl
+31 (0)6  1120 1679
 

Cijfers geven inzicht en dat is het startpunt van verbetering, weet Amanda. Zij is de financieel expert binnen Kwattaas. Als controller creëert zij binnen een bedrijf snel het inzicht dat nodig is om de beste beslissingen te nemen. Jaarrekeningen, budgetten, prijsanalyses, investeringsanalyses; ze draait er haar hand niet voor om. Daarnaast is ze goed in het enthousiast en begrijpelijk overbrengen van deze informatie. Haar prettige persoonlijkheid zorgt er bovendien voor dat mensen graag met haar samenwerken.

 

‘Ik kan me bijna niet voorstellen dat mensen cijfers niet leuk vinden. Een goede analyse maakt zo veel duidelijk. Om problemen te kunnen oplossen, moet je eerst de oorzaak kennen. Een belangrijk deel van mijn werk is het zichtbaar maken van pijnpunten en oplossingsrichtingen. Ik zie soms echt gezichten oplichten bij zo’n presentatie, want in een oogopslag wordt duidelijk wat ons te doen staat. De resultaten daarvan zijn meetbaar en dat geeft ook weer voldoening.’

 

Amanda behaalde een Master Accountancy and Control aan de VU en vulde deze aan met de postacademische titel Certified Management Accountant. Ze werkte een aantal jaren als accountant. Haar hart ligt echter bij controlling; vanuit een financieel perspectief bijdragen aan het succes van een bedrijf. Voordat ze startte bij Kwattaas, was ze business controller bij het snelgroeiende Rituals, met een verantwoordelijkheid voor de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk en Zwitserland.