MAAK HET MOGELIJK

MAAK HET MOGELIJK

Doelgroep

Het programma is vooral interessant voor managers met een aantal jaren managementervaring die een afdeling of operationeel domein aansturen, zoals operations, supply chain of productie. Het bedrijf waarin je werkt verandert, de markt is steeds in beweging en jij wilt jezelf blijven ontwikkelen voor een volgende stap. Daar mis je binnen het bedrijf de mogelijkheden voor. Bovendien zou je graag wat vaker met vakgenoten sparren: waar lopen managers in andere bedrijven tegenaan en hoe kun je van elkaar leren?

 

XQ = eXperience

Naast IQ en EQ heeft een manager ook XQ nodig: eXperience en eXecution. Ervaring kun je zelf opdoen, maar je leert drie keer zo snel door ook ervaringen uit te wisselen met vakgenoten uit andere bedrijven. Om je inzichten om te zetten in uitvoering (eXecution) heb je vaardigheden nodig die gewoon te trainen zijn, zoals beïnvloedingsmechanismen en onderhandelingsvaardigheden. TEAM XQ biedt je de mogelijkheid om te profiteren van de ervaringen van anderen en geeft je concrete tools om zelf sterker in je managersrol te staan.

 

Opzet

Team XQ is een intensief programma van een jaar, met 5 x 2 workshopdagen die ieder een eigen thema hebben. Daarnaast organiseren we 4 avonden met bedrijfsbezoeken en/of intervisie.

De groep bestaat uit ongeveer 15 personen die op vergelijkbare posities werken, in verschillende bedrijven. Naast theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen is het uitwisselen van ervaringen tussen de deelnemers een belangrijk onderdeel van het programma. Uiteraard brengen wij zelf ook veel praktijkcases in, vanuit onze jarenlange ervaring in management, business coaching en in het adviseren en optimaliseren van bedrijven.

Inhoud

Elk blok heeft een aantal thema’s, die je in het schema ziet. We dagen je uit op de hoofdthema’s IQ, EQ en XQ. In elk blok zetten we beproefde methoden en werkvormen in, we maken gebruik van rollenspelen, je krijgt een eigen persoonlijke analyse en er is ruimte om met elkaar te bespreken hoe je praktijksituaties aan kunt pakken. Na elke sessie krijg je opdrachten mee, waarmee je het geleerde direct in praktijk brengt. Zo merk je tijdens het jaar al dat je meer bereikt. Hier vind je alvast enkele tips die je direct kan toepassen

 

Resultaat

Na een jaar heb je ervaring voor tien opgedaan waardoor je een daadkrachtiger leider bent. Je krijgt de mensen die voor je werken soepel mee en tegelijkertijd bouw je een krachtige relatie op met management en directie boven je.

Je hebt meer energie, zelfvertrouwen en oplossend vermogen. Je kunt op een prettige manier nee zeggen, beter delegeren, hebt meer overzicht en grip. Je krijgt meer plezier in je werk omdat je steviger in je schoenen staat en elke situatie aankunt. Je kunt een langetermijnvisie effectief koppelen aan kortetermijnacties en boekt daarmee betere resultaten. Dat is fijn voor jou, maar ook voor de rest van het bedrijf.

Trainers

Martijn Nas

Van professioneel schaatser bij Holiday on Ice tot sparringpartner, trainer en coach; Martijn Nas heeft het allemaal beleefd. Inzet en doorzettingsvermogen vormen de rode draad in zijn carrière. De smeerolie in elke carrière is zijn PEP: Passie, Energie en Persistentie. Dat is wat Martijn heeft gebracht tot waar hij nu is. En dat is wat hij zijn gesprekspartners meegeeft.

Onder zijn eigen label martijnnas.com werken Martijn en zijn collega’s al meer dan 10 jaar op het raakvlak van toegepaste psychologie in agile omgevingen in grote en middelgrote bedrijven. Buiten de bekende technieken in agile maken zij gebruik van technieken als Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), motiverende gespreksvoering en socratisch, oplossingsgericht en provocatief coachen.
Martijn is op zijn sterkst als je hem in huis haalt om in veranderprocessen de schakel te zijn tussen abstractie in de directiekamer en pragmatisme op de werkvloer.

Martijn is nationaal en internationaal opgeleid in Agile, Scrum, SAFe, neuro linguïstisch programmeren (NLP) en motiverende gespreksvoering (MVG). Hij heeft hiervoor onder meer aan de universiteit van Californië gestudeerd. Door de combinatie van al deze disciplines is hij een veelgevraagd sparringpartner, strategist en trainer in binnen- en buitenland.

Joline de Brauw

Joline de Brauw is partner bij Kwattaas. Dit nuchtere bureau houdt zich bezig met verbetertrajecten binnen de maakindustrie. Ze leidde zelf veel complexe verbeterprojecten en is bovendien specialist in business coaching op alle niveaus. Ze is een sparringpartner voor directies bij het bepalen van een strategische koers, een objectieve facilitator bij teamcoaching en een spiegel in persoonlijke coachingtrajecten.

Voordat zij Kwattaas startte, werkte ze zelf tien jaar in lijnmanagementfuncties in de maakindustrie. Joline is sterk in situaties met veel hectiek, bewaart de rust en ziet de oplossingen waar ze vervolgens ook daadkrachtig leiding aan geeft. Daarvoor doet ze vooral een beroep op haar messcherpe inzicht in cijfers, haar nuchtere technische achtergrond en het talent om alles bespreekbaar te maken.

Binnen TEAM XQ brengt zij haar ervaring in met alle soorten denkbare bedrijfssituaties, verschillende werkvormen die ze ook in verbetertrajecten inzet en biedt ze deelnemers de rust en deskundigheid van een ervaren business coach.

Meer informatie

Deze groep is inmiddels gestart

Data:

 • 23-24 september 2021
 • 11-12 november 2021
 • 13-14 januari 2022
 • 10-11 maart 2022
 • 5-6 mei 2022

De investering per persoon is € 4.750,- voor het hele jaar, inclusief alle bijeenkomsten en de bedrijfsbezoeken.

Factsheet

 • 10 workshopdagen verdeeld over 5 blokken
 • 4 avonden met bedrijfsbezoeken en/of intervisie
 • 4 avonden huiswerk en voorbereiding voor het volgende blok
 • Verschillende trainers met elk hun eigen expertise
 • Persoonlijk Disc profiel
 • Persoonlijk 360 graden feedback profiel
 • Pakket met managementboeken
 • Prettige, centraal gelegen locatie – zakenhotel in het bos

Wil je meer weten over dit uitdagende programma? Neem dan contact op met:

Joline, 06-1132 6875 of via joline@kwattaas.nl

Download de brochure

Meer weten? Neem contact met ons op