MAAK HET MOGELIJK

MAAK HET MOGELIJK

Voorkom dure verrassingen

Je bent als investeerder in gesprek met een bedrijf waar je een gezonde potentie in ziet. Een due diligence op tax, legal en finance loopt, maar ken je het bedrijf dan echt? Kan het de ambities die op papier staan, ook waarmaken? Met een ODD van Kwattaas weet je dat binnen ca twee weken en heb je een plan om met de directie een vliegende start te maken.

Wat is een Operational Due Diligence?

Een Operational Due Diligence (ODD) kijkt achter de cijfers. We onderzoeken hoe het staat met de operationele condities die nodig zijn om de ambities van het bedrijf waar te maken. Hoe goed zijn de productiefaciliteiten en de ICT-infrastructuur, hoe effici├źnt zijn de interne processen, is het management geschikt voor groei? Waar dat niet op het juiste niveau is: welke maatregelen zijn nodig? En kun je dat inbrengen in de onderhandelingen?

Het onderzoek is complementair aan de tax, legal & finance due diligence.

 

Wat levert het op?

De investering betaalt zich ruimschoots terug in:

  • In-depth kennis waarmee je meer invloed krijgt op de transactievoorwaarden;
  • Zekerheid over de operationele potentie van het bedrijf;
  • Eerder rendement doordat je op T+1 kunt gaan bouwen;
  • Een positieve bijdrage aan de relatie, gebaseerd op begrip, inzicht en gezamenlijke vooruitgang.

Aanpak

Binnen 10-14 dagen ligt er een volledig rapport, gebaseerd op zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. We gaan na een vooronderzoek een aantal dagen het bedrijf in, de vloer op en praten met alle niveaus en weten waar we op moeten letten. We stellen objectief vast of het bedrijf de potentie heeft waar je naar op zoek bent.

Naast de analyse bevat het rapport een actieplan met verbeteringen die direct na de koop kunnen starten om het bedrijf snel te laten renderen. De uitvoering hiervan begeleiden wij ook waardoor continuïteit in de uitvoering geborgd is, weinig kostbare tijd verloren gaat en relaties versterkt worden.

 

Meer weten? Neem contact op met Rutger Stolting.