MAAK HET MOGELIJK

MAAK HET MOGELIJK

Voorkom dure verrassingen

Je bent als investeerder in gesprek met een bedrijf waar je een gezonde potentie in ziet. Er loopt al een due diligence op het gebied van tax, legal en finance en die geef vertrouwen. Maar ken je het bedrijf dan echt? Kan het de ambities die op papier staan, ook waarmaken? Binnen twee weken weet je het en heb je een plan om een vliegende start te maken na de overname.

Operational Due Diligence

Je staat voor een grote investering, financiering of verkoop. Dan wil je écht alles weten over de cijfers. Maar niet alleen dat. Wat zit er áchter die cijfers? Ook dat telt mee.

Want hoe gezond is het bedrijf eigenlijk? Is het bedrijf in staat haar plannen te realiseren? Wat zijn de risico’s? En hoe kun je die beperken? Is er onbenut potentieel? Die antwoorden rollen uit de Operational Due Diligence.

 

Wat is een Operational Due Diligence?

Een Operational Due Diligence (ODD) kijkt achter de cijfers. We onderzoeken hoe het staat met de operationele condities die nodig zijn om de ambities van het bedrijf waar te maken. Hoe goed zijn de productiefaciliteiten en de ICT-infrastructuur, hoe efficiënt zijn de interne processen, is het management geschikt voor groei? Waar dat niet op het juiste niveau is: welke maatregelen zijn nodig? En kun je dat inbrengen in de onderhandelingen?

Het onderzoek is complementair aan de tax, legal & finance due diligence.

 

Waarom zou je daar aandacht aan besteden?

– Het versterkt je gesprekspositie tijdens de onderhandelingen, doordat je meer inzicht hebt in de kansen en gebreken van de onderneming.
– Je kunt direct na aankoop beginnen met bouwen en gerichter management development doen.
– Het rendement start op T+1.

 

Wat kost het?

Binnen 10-14 dagen ligt er een volledig rapport, gebaseerd op zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. We gaan minimaal twee dagen het bedrijf in, praten met alle niveaus en weten waar we op moeten letten. Zo stellen we objectief vast of het bedrijf de potentie heeft waar je naar op zoek bent. Naast de analyse bevat het rapport een actieplan met verbeteringen die direct na de koop kunnen starten om het bedrijf snel te laten renderen. De uitvoering hiervan begeleiden wij ook graag.

 

Wat levert het op?

De investering betaalt zich ruimschoots terug in:

  • In-depth kennis waarmee je meer invloed krijgt op de transactievoorwaarden;
  • Zekerheid over de operationele potentie van het bedrijf;
  • Eerder rendement doordat je op T+1 kunt gaan bouwen;
  • Een positieve bijdrage aan de relatie, gebaseerd op begrip, inzicht en gezamenlijke vooruitgang.

 

Meer weten? Neem contact op met Rutger Stolting.