Met Jasper weet elke klant dat het goed komt

Het was 2017, Jasper de Vries werkte bij een multinational en wilde wel wat meer afwisseling. Zo kwam hij terecht bij Kwattaas. Toen nog een club van drie partners in een deeltijdkantoor, inmiddels een doorgewinterd professioneel team van twaalf professionals met een serieuze stek in Amersfoort. Jasper werd onze eerste Senior Projectmanager. In vijf jaar heeft hij heel wat afwisseling gekregen. En wij vonden in Jasper de steady man die mensen met elkaar verbindt, situaties helder analyseert en bij elke klant zorgt dat het goed komt, wat het vraagstuk ook is.

We hadden helemaal nog geen functie Senior Projectmanager. Maar die heb je wel nodig als je een projectmanager hebt waarvan je duidelijk wilt maken dat hij iets extra’s te bieden heeft. Dat hij inmiddels over zo veel ervaring, kennis en kunde beschikt dat hij complexe projecten kan trekken, meerdere mensen kan aansturen en zijn hand niet omdraait voor het betere stakeholdermanagement. Vanaf 1 december is Jasper dus onze eerste Senior Projectmanager. Het project waar hij mee gestart is, past daarbij. Het is een complexe klus bij een grote energiemaatschappij waar iedereen wat van de situatie vindt. Een ideaal project voor Jasper.

Van ABC-costing tot coronabestrijding

De afwisseling waar Jasper vijf jaar geleden naar zocht, heeft hij gekregen. Een van zijn eerste projecten was het optimaliseren van het werk bij een horecawasserij. Hij paste ABC-costing toe en werkte dit algemene ABC-principe ook verder uit om in andere organisaties toe te kunnen passen. Het ontwikkelen van een innovatieve high-tech vacuümoven? Tuurlijk, dat project leidde hij ook met succes. En of ‘ie even een jaartje de leiding kon nemen bij een bedrijf in Thailand. Waarom niet, zegt Jasper dan. Een ander bijzonder project: het organiseren van de distributie van levensreddende COVID-vaccins over heel Nederland, voor GGD GHOR. En dat is nog maar een greep uit de vele projecten waar hij bij betrokken was.

Verbinding en oplossingen

We hebben Jasper in de afgelopen vijf jaar leren kennen als een collega die snel onderdeel wordt van de organisaties waar hij voor werkt. Ook de Organisaties waar hij heeft rondgelopen zullen hem niet snel vergeten, en vragen hem graag terug. Hij legt contact met iedereen en brengt mensen met elkaar in verbinding; de basis van elk geslaagd project. Verder is hij inhoudelijk sterk, vooral in supply chain, operations en finance. Hij heeft overzicht, analyseert de cijfers en maakt haarscherpe analyses. Jasper staat midden in de organisatie en zorgt voor oplossingen waar iedereen achter staat en die succesvol worden uitgevoerd. Vaak ontwikkelt hij rekenmodellen of tools die onderdeel worden van de nieuwe situatie. Zo laat hij een organisatie achter die niet alleen helemaal op orde is, maar zichzelf ook verder kan ontwikkelen.

Steady man

De belangrijkste eigenschap van Jasper is misschien wel zijn steady en ontspannen houding. Geen situatie is te complex, geen vraag te gek en je kunt alles tegen hem zeggen. Alleen al door zijn aanwezigheid voel je ‘het komt goed’. En het mooie aan Jasper is: dat is ook echt zo.

Kan jij niet wachten om Jasper in te zetten om je organisatie verder te helpen, neem dan contact met hem op: Jasper.devries@kwattaas.nl of op Linkedin