Bart van Besouw

Bart van Besouw heeft verschillende leidinggevende posities gehad in de maakindustrie. Daarin vond hij de procesverbetering altijd het meest interessant: onderzoeken waar een probleem zit, wat de oorzaken zijn en die dan samen met het team aanpakken. Bij Kwattaas is hij als een vis in het water. Hij is een kritisch denker, die niet aarzelt om door te vragen totdat de doelen helder zijn en de oplossing ook. Daarbij houdt hij steeds voor ogen dat het gaat om mensen; een goede onderlinge relatie is nodig om samen verbeteringen succesvol aan te pakken.

‘Vaak beseft een bedrijf wel dat er een probleem is, en wat dat ongeveer is, maar het is lastig om dat helder te krijgen als je er middenin zit. Als een kritische buitenstaander haal ik dan het net op bij verschillende mensen en ik check data, financiële cijfers en andere kpi’s. Wat ik in de lijn heb geleerd is dat een probleem nooit is wat het lijkt, er zit altijd wat achter. Die bronoorzaak, daar wil ik naartoe. De oplossing begint altijd met connectie. Samen bepalen we de doelen en zorgen we dat we die bereiken. Daar houd ik van: geef me een probleem en we lossen het samen op.’

Bart heeft een achtergrond in Technische Bedrijfskunde en had tussen 2017 en 2022 verschillende leidinggevende functies in de industrie, onder andere bij Philips Healthcare, technologisch ontwikkelaar Neways en industrieel dienstverlener ERIKS. Vanaf 1 februari 2023 is hij projectmanager bij Kwattaas.

Expertise

Bel Bart over de volgende onderwerpen:

Wil jij Bart ontmoeten en ontdekken of Kwattaas iets voor jou kan betekenen?